Parite 8650 Bekçi Tur Sistemi
Sayfa İçeriği
Parite 8650 bekçi tur sistemi
Parite 8650 Bekçi Tur Sistemi yerli üretim olan bir cihaz olup, bu cihazlar parite bilgisayar tarafından üretilmektedir.
Parite bekçi tur sistemleri geçmişte comport üzerinden haberleşme sağlarken günümüzde usb kablo ile veri aktarımı yapabilmektedir.
Parite 8650 bekçi tur sistemi özellikleri
Parite 8650 bekçi tur sistemi cihaz özellikleri aşağıda belirtilmiştir. cihaz oldukça dayanıklı bir cihaz olup pil tek sarj ile yaklaşık 3 ay dayanabilmektedir.
- Darbelere dayanıklı yapı
- Suya karşı korumalı IP65
- Pil 3.7 V 300 mA Li-ion / 2.4 V 600 mA Ni-MH
- Adaptör veya USB portundan tam otomatik şarj
- Çalışma sıcaklığı -20C +70C
- Proximity teknolojisi
- Standart ISO Proximity kart okuyabilme
- 65.000 nokta , 65.000 devriye tanıtılabilme
- Sesli ve ışıklı uyarılar
- 1-10 kademeli darbe sensörü
- Saat ve çalma süresi ayarlanabilir 24 alarm
- USB 2.0 ile yüksek veri aktarım hızı
- 8.000 kayıt kapasitesi
- Kayıtları elektriksiz ortamda saklama
- Son 8.000 kayıt kurtarabilme özelliği
- Devriye tanıtma noktaları (Proximity tag)
- Olay tanıtma noktaları (Proximity tag)
- Yer belirleme noktaları (Proximity tag)
- Ağırlık = 130 gr
- Genişlik = 42mm Kalınlık = 22mm Uzunluk = 118mm
- Poliamid-6 iç ve dış gövde
Parite 8650 bekçi tur sistemi kullanım klavuzu
PROGRAM ÖZELLİKLERİ
Parite 8650 bekçi tur cihazı bilgisayara bağlanınca eğer içinde okutulmuş bilgi varsa ;
bağlantı kurulur kurulmaz noktalar tanımlı ise ekranda cihaz raporu görüntülenir, noktalar tanıtılmamış ise
“TANIMSIZ NOKTA BULUNDU… YENİ NOKTA TANIMLAMA dan KODLAYINIZ!!!”
mesajı gelir ve yeni tanımlama yapmanız istenir.
Bilgi yoksa programın alt BİLGİ SATIRI ‘nda “cihazda raporlanacak bilgi yok” mesajı görülür.
Kullanım esnasında, BİLGİ SATIRI’ nda size yardımcı olacak çok farklı mesajlar göreceksiniz.
Programın ana menüsünde, KALEM tuşu üzerinde farenin sağ tuşuna basılırsa, ekranda CİHAZ RAPORU görünür. Bu rapor cihaz ile ilgili önemli bilgileri size sunmaktadır. (cihaz seri No, cihaz kodu, cihaz No, üretim tarihi vb.)
Program ilk kurulduğunda şifre (6 tane boşluk) girildikten sonra HAFIZAYI SİLİNİZ.
(Üretim kontrol ve deneme için yapılan okutmalar silinecek ve sizin bilgilerinize karışmayacaktır.)
KALEM TUŞU
KALEM tuşu ile cihaz menüsüne geçilmektedir. Burada cihazla ilgili tüm bilgileri görebilir ve ayarlananları değiştirebilirsiniz.
Cihaz No’su o cihazı tanımlayan parametredir. Birden fazla cihaz kullanan firmalar için önem taşır. Bu firmalarda her cihaza farklı No verilmelidir. Yetkili, parametrenin bulunduğu alanda farenin sol tuşuna tıklayarak bu değeri değiştirebilir. Bu işlemi yapabilmek için, cihaz hafızasının boş olması gerekir. İlave edilen cihaza tanımlı cihazın kodları(nokta,devriye,olay) otomatik taşınabilir.( ? KALEM ÇOĞALTMA)
Şifre kutusuna yetkili şifresi girilir. Yeni bir cihazda şifre 6 adet boşluktur. Kullanıcı güvenlik amacıyla şifreyi değiştirdikten sonra gizli tutmalıdır. Geçerli şifre girildikten sonra BUTONLAR aktifleşir. Bu menüde, cihazın hafızasını silme, şifre değiştirme, bilgileri diske kaydetme, data kurtarma tuşları ve noktaların okunup-okunmama ayar listesi, tur tanımlama listesi ile zil saatleri listesi vardır.
HAFIZAYI SİL tuşu ile cihazın hafızası silinir.
BİLGİLERİ KAYDET tuşu ile cihazdaki bilgiler bilgisayardaki database dosyasına aktarılır ve cihazdaki bilgiler silinir.
ŞİFREYİ DEGİŞTİR tuşu ile yetkili şifresi değiştirilir.
KAYITLARI KURTAR tuşu ile son okutulan 8000 kayıta, daha önce cihazın hafızası silinmiş olsa bile erişilip, raporlanabilir.
YENİ NOKTA TANIMLA tuşu ile yeni okutulan tanımsız noktaların NOKTA, DEVRİYE veya OLAY olarak tanımı yapılabilir. Açılan tabloda okutulan sırada kodlar görülür. Bunlar türlerine göre nokta,devriye veya olay olarak adlandırılır. Numara ve ad verilerek KAYIT tuşuna basılır. Kaydedilen kodlar yeşil renkte belirlenir. Tanımlama bitince KAPAT tuşu ile bu tablodan çıkılır.
İlave edilen cihaza tanımlı kodları taşımak için KALEM ÇOĞALTMA tuşuna basılır. Gelen ekranda ESKİ KALEM alanına tanımlı cihazın numarası girilir ve YÜKLE tuşuna basılır. ESKİ KALEM kodları YENİ KALEM e kopyalanır.
Tüm bu işlemler tehlikeli olduklarından işlemi yapmadan önce yetkili şifresi istenir.
Saat ve tarih parametresi, cihazın içindeki saatin o anki değerini göstermektedir. Alanın sağındaki S tuşuna tıklanarak değiştirilebilir. Saat ve tarih parametresi değiştirebilmek için cihazın hafızasının boş olması gerekir. Önce HAFIZAYI SİL tuşu ile hafıza silinir, daha sonra program yeniden başlatılıp şifre girdikten sonra saat bilgisinin yanındaki S tuşuna basılır.
Şarj parametresi, cihazın şarj durumunu sayısal ve grafik olarak göstermektedir. Şarj değeri %30 ‘un altına düşünce cihazın şarj edilmesi gerekir. Bu parametre ayarlanamaz.
Hafıza parametresi, cihazın hafıza doluluk durumunu sayısal ve grafik olarak göstermektedir. Hafızadaki bilgilerin diske kaydedilmesi gerekir. Bu parametre ayarlanamaz.
Yaz / Kış saati seçeneği işaretli ise yılda iki kere yapılan saat ayarlamasını otomatik yapar, işaretlenmemiş ise bu değişiklik yapılmaz.
Ses açık seçeneği işaretli ise sesli uyarı açık, işaretlenmemiş ise sesli uyarı kapalıdır.
Işık süresi, cihazın nokta okumasından sonra yanan, mavi ışığın yanma süresidir. 0 ile 9 saniye arası ayarlanabilmektedir. Bu değer aynı zamanda iki okuma arasındaki bekleme süresidir. 0 seçeneği ışık uyarısını iptal etmektedir.
Alarm süresi, zil listesindeki zamanlarda alarmın saniye cinsinden çalma süresini belirler. 0 ile 34 saniye arası ayarlanabilmektedir.
ZİL listesinde alarmın çalacağı zamanlar belirlenir. Belirlenen zamanlar tur girildi ise turun başlama zamanını da belirler. Zil listesine saat:dakika olarak giriş yapılır. 24 farklı zil zamanı listeye girilebilir. Giriş yaptıktan sonra listenin altındaki ZİL butonuna basılarak kayıt edilir.
TUR listesi, noktaların belirli zaman ve sırada dolaşılması isteniyorsa kullanılır. Noktalar istenilen sıra ile listeye girilir ve listenin altındaki TUR butonuna basılarak kayıt edilir. ZİL listesine de tur başlangıç zamanları girilir. Tur listesine göre okutulan kayıtların uyumu raporlar bölümünde Tur Raporu ile izlenebilir.
RAPOR TUŞU
Rapor tuşu ile rapor menüsüne geçilmektedir. Raporlamanın kalemin içindeki bilgilerden mi, yoksa diske kaydedilen bilgilerden mi oluşacağı RAPOR KAYNAĞI seçeneğinde belirlenir. Rapor programında 8 değişik rapor türü mevcuttur. Cihaz , nokta , devriye, olay, darbe, tur , vardiya ve devriye giriş-çıkış raporlarından biri seçilerek “RAPOR” tuşuna basılır.
Tarih aralığı karşımıza otomatik olarak mevcut en küçük ve en büyük tarih olarak gelmektedir. Başlangıç ve bitiş tarihleri, cihaz, devriye ve nokta seçerek filtreleme yapılır ve istenen rapor oluşturulur.
Tur raporu alırken Varış hanesindeki sayı iki nokta arasındaki en az geçmesi gereken süreyi dakika cinsinden belirtir. Rapor bu süreye bağlı olarak hızlı yapılan geçişleri de belirler. Tur için belirlenen noktalara bağlı olarak uğranılmayan noktalar, tur güzergahında yapılan değişiklikler raporda belirtilir.
Vardiya raporunda istenilen iki zaman aralığındaki bilgiler yalnızca raporlanabilir. Vardiya tipinde çalışan kurumlar için vardiyalar ayrı ayrı raporlanıp, değerlendirilme imkanına sahiptir.
Devriye giriş-çıkış raporunda her gün için devriyenin kendi bilgi anahtarlığını okuttuğu ilk ve son okutma listelenir. Bu rapor ile devriyelerin her gün işe başlama ve bitiş saatleri raporlanır.
Rapor menüsünde kalem, nokta, devriye ve olayların adı değiştirilebilir. Program ilk açılırken şifre girip, RAPOR tuşuna basılır. Kalem, Devriye, Nokta ve Olay listesinde bulunanların ad bölümleri değiştirilebilir. Girişlerde Türkçe harf kullanılmamalıdır.
Örneğin; Nokta adını değiştirmek için listedeki nokta satırına gelip, Nokta ADI bölümüne istenilen ad girilir, bir alttaki hücre tıklandığında ” NOKTANIN ADI DEĞİŞTİRİLDİ …” mesajı program ekranının altında görülür.
Bu işlem Kalem adı , Devriye adı ve Olay adı içinde aynı şekilde yapılır.
. 0 no’lu devriye ismi değiştirilemez ve raporlarda “000 Tanımsız” olarak görülür.
DÖKÜM TUŞU
Ekranda rapor oluşturulduktan sonra DÖKÜM butonu aktif olur. Butonun üzerine gelip basıldığında ÖN İZLEME, YAZDIR ve EXCEL seçenekleri belirir.
ÖN İZLEME seçeneği ile raporun yazıcı çıktısı ekranda görüntülenir.
YAZDIR seçeneği ile rapor yazıcıdan dökülür.
EXCEL seçeneği ile raporun içeriği excel tablosuna aktarılır. Excel dosyasının adresi ve adı verilip kaydedilebilir.
YEDEKLEME TUŞU
Kayıtlar database dosyasında saklanır. Eski kayıtların ayrı bir dosyada arşivlenerek saklanması istenirse (örneğin yıl sonlarında) YEDEKLEME butonuna basılarak, işlemin yapıldığı tarih ile db1.sdf dosyasının kopyası alınır. Yeni dosyanın adı db1..günün tarihi.sdf dir.
Kayıtların zaman içinde çoğalmasından dolayı diskten alınan raporların oluşturma süresi uzayabilir. Bunu hızlandırmak için eski kayıtlar silinebilir. Yedekleme yapıldıktan sonra eski kayıtlardan belirlenen iki tarih arasında olanlar KAYITLARI SİLME butonuna basılarak silinebilir. Silinen eski kayıtlara ise yedekleme dosyasından her zaman ulaşılabilir.
CİHAZIN ŞİFRESİ 6 DEFA SPACE (BOŞLUK) TUŞUNA BASILARAK GİRİLİR. !!!
( İstenirse daha sonra ŞİFRE DEĞİŞTİR tuşuna basılıp yeni şifre verilebilir. )
Parite 8650 bekçi tur sistemi yazılımı
Parite 8650 bekçi tur sistemi programı indir
Parite 8650 bekçi tur kontrol seti satın almanız yada bilgisayara format atılması durumunda programı indirebilir, dosya içerisindeki kurulum yönergelerini izleyerek kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz
Programı indirmek için tıklayınız.
Parite 8650 bekçi tur sistemi programının kurulması
PROGRAMIN KURULMASI
Programı indirdikten sonra PARITE_BEKKUR programını çalıştırın gelen seçeneklere next diyerek geçin kullanıcı seçeneği kısmında justme (yalnızca bu kullanıcı) yerine everyone (tüm kullanıcılar) seçin finish tuşu ile kurulumu bitirin. Masaüstüne PARİTE TUR kısayolunun oluştuğunu göreceksiniz
CİHAZIN PC YE TANITILMASI
Bunun için cihazın USB kablosunu bilgisayarın herhangi bir USB portuna bağlayınız. Windows “YENİ DONANIM BULUNDU” mesajını verecektir. Kurulum klasörünün yolunu göstererek YÜKLE seçeneği ile devam ediniz. Veya bilgisayarıma sağ tık yapıp özelliklerden aygıt yöneticisini seçerek önümüze gelen aygıt listesinden sarı renkli olan microchip technology inc e sağ tıklayıp sürücü yazılımını güncelleştire tıklıyoruz. Gelen ekranda sürücü yazılımı için bilgisayarımı taraya tıklıyoruz açılan ekranda gözata tıklayarak C:\Program Files\Parite dosyasını (64 bit bilgisayarlar için C:\Program Files x86\parite) seçerek alttan ileri tuşana basarak sürücümüzü otomatik olarak yüklüyoruz
BAŞLARKEN
Proximity teknolojiye sahip olan parite 8650 model devriye takip tur cihazı, Li-on tipi şarjlı pil ile çalışmaktadır.
Cihaz kullanılmadan önce şarj edilmelidir. Parite 8650 bekçi tur cihazını USB kablosu ile bilgisayara veya şarj adaptörü ile şebekeye bağlayarak şarj ediniz. Cihazın üstündeki uyarı ışığı saniyede bir kırmızı yanacaktır. İlk şarj işlemi 4 – 5 saat sürmektedir. Cihaz Adilo Bilişim firmasından size tam sarjlı olarak gönderilir. Sistem akıllı şarja sahip olduğundan, şarj işlemi bitince pilin şarj akımını kesip, uyarı ışığını maviye döndürmektedir. Akıllı şarj özeliğinden dolayı, çok sık ve uzun şarjlar cihazın piline zarar vermez.
USB data bağlantı kablosu bilgisayarın herhangi bir USB portuna bağlanabilir. Bağlantı USB 2.0 standardını desteklemekte ve yüksek bilgi aktarma hızına sahiptir. Cihazın hafızasında saklanabilen 8000 kayıt bilgisayara yaklaşık 15 sn. gibi kısa bir sürede aktarılmaktadır.
- Posted by kerem
- On 18 Aralık 2024
- 0 Comment